Zondag 5 mei 2019: moederdag in Spanje

Hoe leuk: ik krijg voor moederdag….een zaagmachine. Een apparaat dat al heel lang op mijn verlanglijstje stond. Aangezien de opleiding voor waaierdesign op de kunstacademie ermee ophoudt nu Rosa met pensioen gaat, heb ik ook niet meer de mogelijkheid om daarheen te gaan om mijn houtblokken te laten afzagen of gaatjes voor de spijkertjes te laten maken. Dus ik was heel erg blij met deze machine. Helaas bleek al snel dat deze machine niet geschikt is voor het afzagen van de blokken hout. Het is meer een zaagmachine om bijvoorbeeld de varillas (lamellen van de waaier) te decoreren (open werk). Dit lijkt te maken te hebben met de soort aandrijving van de zaag in de machine. Jammer dat de zaag in eerste instantie niet geschikt is voor mijn doel. Misschien maar ruilen voor iets anders?

Weer even een waaier schilderen. Dit keer een ´man´s fan´. Een kleinere waaier met een ouderwetse fiets als design. ´La bici´. Hij is leuk geworden.

Ook vandaag weer veel bezoekers. En veel mensen schrijven iets in mijn gastenboekje in hun eigen taal. Prachtig. Ze komen van Ivoorkust tot Montreal en van over de hele wereld.

De gigantische cruiseschepen varen af en aan.