Woensdag 22 mei 2019: boormachine

Vandaag lol gehad. In de bus werd er gevraagd of wij al bij de Plaza de España waren en of het de laatste halte was. Ik vroeg maar even waar men heen wilde. Antwoord: El Castillo de Santa Catalina. Toen ik zei dat ik ook daarheen moest werd er gelijk in de bus gezegd: wij hebben een ´gids´. Deze mevrouw moet ook daarheen. Een groep van elf jolige dames uit Chiclana. De Paddelclub was een dagje gezellig samen op stap. Ik heb hen door Cádiz geleid. Een stad die zij eigenlijk niet kenden. Even gestopt bij de plek waar flamenco optredens gegeven worden, langs Plaza de la Oca waarover ik vertelde, ook langs Plaza de Mina en zo verder naar El Castillo. Wat was het een leuke ervaring. Zij kwamen nog even in mijn atelier uiteraard.

Ik heb een standaard met boor nodig om gaatjes te boren waar het spijkertje met het rozetje moet komen te zitten onder aan de waaier. Ik heb de Escuela de Arte tot nu toe nodig om die dingen te doen. Het lijkt zo simpel: een gaatje boren, maar dat is het niet. Het blok hout moet wel onder de boor passen en de boor moet lang genoeg zijn en de juiste dikte hebben om door het houtblok te gaan.

Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk….