Woensdag 1 mei 2019: Mijn eerste dag in El Castillo de Santa Catalina.

Vandaag kon ik de sleutel bij de conciërge ophalen om vervolgens met de auto naar binnen te gaan met de lading materiaal en waaiers om mijn tijdelijke werkplek in te richten. Gelukkig ging Gerard mee, want het was wel een karweitje.

Toch hadden wij al snel de boel redelijk ingericht. Natuurlijk moet je het zien te redden met hetgeen voorhanden is en een zwarte doek op een lelijke tafel doet al wonderen. Daarna de waaiers erop en voilà. Het lijkt al heel wat. Links en rechts folders, visitekaartjes, mijn boeken en toch ook maar wat werkjes met paardenhaar uitgestald. Mijn naambordje aan de muur gehangen, mijn opmerkingenboekje op tafel en klaar is Kees.

Even zitten en genieten van het prachtige uitzicht over de oceaan. Nee, absoluut geen straf om in deze ´gevangenis´ te mogen werken aan mijn waaiers.