Maandag 6 mei 2019: nóg een zaagmachine

Weer een dag met veel bezoekers.

Wat een verrassing: ik vroeg Gerard of hij niet ´toevallig´ langs Cádiz zou komen om dan vervolgens samen naar de dierenarts te gaan voor een receptje voor Kleintje, komt Gerard aanzetten met een andere zaagmachine. Ik dacht dat hij de andere geruild had, maar nee, die komt ook nog wel van pas, dus…. Gewoon een andere erbij: de lintzaag.

Er zitten twee ´wielen´ in de machine waarom een band heen is gespannen die de zaag aandrijft: een lintzaag. Deze zaag gaat veel sneller en gaat niet omhoog en omlaag zoals de decoupeerzaag, maar in één richting en dit geeft het juiste resultaat om de blokken op maat te zagen. Dat was wel een prachtige verrassing. Maar oh oh, hij zit natuurlijk nog in de doos. Er staat mij morgen een nieuwe uitdaging te wachten. Een technische: hoe zet ik een zaagmachine in elkaar…. En dat tussen de bezoekjes van de toeristen door. Haha.

En dan nog het nieuws dat er morgen maar liefst 4 (!) cruiseschepen aan wal komen. Jooooooo. Én ik heb een afspraak met Rosa om nog even over mijn nieuwe model waaier te praten en nog wat vraagjes te stellen. Dat valt allemaal niet goed samen. Maar…. Go with the flow. Denk Spaans, doe Spaans is weer eens het motto. Op de terugweg nog even een plaatje geschoten.