Donderdag 2 mei 2019: De eerste bezoekers en aan de slag

Vandaag heb ik een kortingskaartje gekocht voor de bus van Chiclana naar Cádiz. Hiermee krijg ik toch een leuke korting en betaal ik € 2,16 i.p.v. € 3,10 per ritje. Wel een heel gedoe om iedere dag (incl. de weekends) met de bus te gaan en dan nog een flink stuk lopen naar El Castillo. Maar zo kom ik in ieder geval aan mijn aantal stappen. 😉

En dan gaat het gebeuren: de eerste bezoekers. Al snel moet er geschakeld worden tussen Frans, Engels, Spaans, Engels en soms wat Nederlands. Mijn Frans gaat helaas niet meer zo vloeiend, maar we komen er wel uit.

Aan de slag: Er moest uiteraard ook gewerkt worden aan waaiers….. Ik had nog een waaier liggen die ik nog moest afmaken, maar dat was zo´n waaier waar ik op een gegeven moment niet meer mee verder kwam. Een kleurrijk geval, maar ik zag het gewoon even niet meer. Nu dus maar weer opgepakt en ik ben wel tevreden over het resultaat.

Voor het maken van waaiers moet ik mij nog beperken tot het beschilderen van fabriekswaaiers. Ook niet fout, maar niet het ´echte´ werk. Ik kan niet verder met mijn houten waaiers omdat de machines ontbreken om het houtblok af te zagen en het gat te boren voor het spijkertje onderaan de waaier. Wel toch weer even goed om dan de waaier met het paard maar eens af te maken.

De houten waaiers die ik nog kan maken voor de demonstraties zijn waaiers die besteld zijn. Deze waaiers zijn dus voorbereid op de Escuela de Arte.