Dinsdag 7 mei 2019: Michelle en haar technische vaardigheden

Onderaan een plaatje van wat ik zoal tegenkom als ik onderweg aan het lopen ben naar El Castillo…. De KvK in Cádiz met prachtige greenmen aan de gevel.

Ik vind het best spannend om te kijken of ik het voor elkaar krijg: de zaagmachine in elkaar bouwen. Alles uit de doos gehaald en nu eens niet meteen beginnen te doen, maar braaf eerst lezen. Ik pak het boekje en…. Ik snap er helemaal niets van. Noppes, nada. Teleurstelling. Ik wil zo graag dat blok zagen zodat ik weer eens een houten waaier kan maken… Gerard….HELP. Gerard stuurt vervolgens een youtube video met uitleg. Een goede. Ik kon het zo nadoen. Visualiseren heet dat geloof ik. Machine staat helemaal klaar op een wankel onderstel van twee schragen en een plank erop, maar er was niets anders. Ik druk op de groene knop en wat gebeurt er…. Helemaal NIETS. Oh oh. Wat nu weer. Alles maar gecontroleerd. Kabel, stekkerdoos, maar ja, veel valt er niet te controleren. Bleek dat de kabel die van de machine naar de stekkerdoos gaat niet echt goed contact maakte. Na wat gemorrel…. Deed de machine het. Yeaaahhhh. Done!

Toch ook nog wat bezoekers te woord kunnen staan, waaronder een hele vriendelijke en creatieve Taiwanees die in Groningen heeft gewoond en nu in Duitsland woont. Daarna naar Rosa gegaan.

Bij Rosa kwam ik Cristóbal tegen, een studiegenoot. Even een koffie gedaan en toen weer huiswaarts. Niet meer terug naar de ´gevangenis´ ondanks de vier cruiseschepen waarvan er inmiddels alweer een paar vertrokken waren. Ik heb teveel kilometers gesjouwd…